lördag 19 januari 2013

Därför är Vitlök så bra;


Den minskar risken för åderförkalkning hjärt-kärlsjukdomar genom att sänka måttligt förhöjda blodfetter.

Motverkar risken för blodpropp genom att göra blodplättarna (trombocyterna) mindre benägna att klumpa ihop sig.

Sänker och stabiliserar blodsockret och minskar därmed risken för fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar på sikt.

Fungerar som ett ”bantningsmedel” tack vare det svavelhaltiga ämnet allicin, som också ger vitlöken dess karakteristiska lukt. Studier visar att det har effekt även utan andra förändringar i kosten.

Forskning visar att vitlök kan motverka canser i tjocktarmen, magsäcken och matstrupen.

Vitlök är ett naturligt antibiotikum som kan stärka immunförsvaret och motverka alla slags inflammationer och infektioner, inte minst förkylning och influensa.





Källa: Tidningen; ”Må Bra” nr 4 2012 vars källa är ”Supermat” av Helena Nyblom, ”Maten som botar” av Per Ove Lind, ”Hälsosam livsstil” av Mai-lis Hellénius, ica.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar