Den minskar
risken för åderförkalkning hjärt-kärlsjukdomar genom att sänka måttligt förhöjda blodfetter.
Motverkar
risken för blodpropp genom att göra
blodplättarna (trombocyterna) mindre benägna att klumpa ihop sig.
Sänker och
stabiliserar blodsockret och minskar
därmed risken för fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar på sikt.
Fungerar som
ett ”bantningsmedel” tack vare det
svavelhaltiga ämnet allicin, som också ger vitlöken dess karakteristiska lukt.
Studier visar att det har effekt även utan andra förändringar i kosten.
Forskning
visar att vitlök kan motverka canser i
tjocktarmen, magsäcken och matstrupen.
Vitlök är ett
naturligt antibiotikum som kan stärka
immunförsvaret och motverka alla slags inflammationer och infektioner, inte
minst förkylning och influensa.
Källa: Tidningen; ”Må Bra” nr 4 2012 vars källa är ”Supermat”
av Helena Nyblom, ”Maten som botar” av Per Ove Lind, ”Hälsosam livsstil” av
Mai-lis Hellénius, ica.se.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar