söndag 20 januari 2013

Därför är Jordärtskocka så bra;


Jordärtskockan är rik på järn som är viktigt för att kroppen ska kunna bilda tillräckligt många röda blodkroppar. Kvinnor har ofta lite extra behov av järn på grund av att de förlorar blod under mensen.

Mineralen kalium i skockan är viktig för att musklerna och njurarna ska hållas i gott skick. Kalium är dessutom blodtryckssänkande.

Kolhydraterna i jordärtskockan innehåller ingen stärkelse utan består ut av inulin som är en typ av kostfiber. De har god inverkan på de hälsosamma tarmbakterierna och påverkar inte blodsockret.

C-vitamin som finns i skockan stärker immunförsvaret och stimulerar fettförbränningen.




Källa: Tidningen ”Må Bra” nr 2 2012 vars källor är Förbundet organisk-biologisk odling fobo.se, svd.se samt webmd.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar